Geur en veiligheid

ScentAir werkt met zorg voor mens, dier en omgeving

Veiligheid is bij ScentAir van het allerhoogste belang. Als enige geurleverancier in Nederland zijn onze geuren gecertificeerd door onder meer de IFRA (International Fragrance Association), REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals), LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) en OSHA (Occupational Safety and Health Administration). Onze geuren zijn dan ook honderd procent veilig voor mens, dier en milieu. Bovendien worden onze geuren op een gecertificeerd duurzame manier gemaakt.

 

Meer weten? Hieronder lees je wat al deze instanties en afkortingen betekenen.

Veilig voor iedereen

IFRA

De International Fragrance Association vertegenwoordigt de mondiale geurindustrie en garandeert dat de ingrediënten die leden gebruiken voor een geur of parfum absoluut veilig zijn voor de consument. Dat doen ze door een panel van experts, waaronder dermatologen, toxicologen en milieuwetenschappers. Zij zorgen er ook voor dat gebruikte bestanddelen van geuren volledig vrij zijn van bekende luchtwegallergenen. In onze geuren zitten dus geen stoffen waarvan bekend is dat mensen er allergisch voor kunnen zijn.

Lees hier meer over IFRA. Download hier de Allergen & Safety statement (Engels) van ons hoofdkantoor en geurproducent.

Opnieuw gecontroleerd vanuit de EU

REACH

REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals) is een onderdeel van de Europese Commissie. Zij zorgen ervoor dat consumenten beschermd worden tegen schadelijke chemische stoffen. Dat doen ze door middel van inventarisatie, evaluatie en al dan niet toelaten van stoffen tot landen van de Europese Unie. Wij zijn blij dat we, naast onze hoge Amerikaanse standaarden, ook worden gecontroleerd en voldoen aan de eisen van de EU.

Lees hier meer over REACH. Download hier het REACH Certificate (Engels).

Strenge Kwaliteitseisen

CARB-VOC

Al onze geuren voldoen aan de CARB-VOC voorwaarden op gebied van luchtkwaliteit en contaminanten. Dat zijn erg strikte voorwaarden die ook gebruikt worden voor de veiligheid van onder meer deodorant en luchtverfrissers. Onze geuren zijn daarom minstens net zo veilig als deze producten.

Lees hier meer over CARB-VOC. Download hier het CARB Certificate (Engels).

Veiligheid voor werknemers en milieu

OSHA / LEED / CITES

Onder de regulering van OSHA (de Amerikaanse Occupational Safety and Health Act), LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) en CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) zorgen wij ervoor dat al onze medewerkers veilig kunnen werken in een duurzame omgeving, zonder dier of milieu te bedreigen. Certificering van deze drie instanties is uniek in Europa en geeft de garantie dat onze geuren met minimale druk op onze omgeving worden gemaakt.

Lees hier meer over OSHA, LEED en CITES. Download hier onze LEED verklaring, hier het CITES Certificate.

Benieuwd wat geur voor uw bedrijf kan betekenen?

Bekijk welke bedrijven u voor gingen
Over ons

20 jaar ervaring in geurmarketing.

Geurmarketing is een vak. Dat weten wij als geen ander. Onze ervaring hebben we opgebouwd door 20 jaar keihard te werken in meer dan 100 landen. Dat zijn miljarden geurimpressies per jaar. Daardoor weten we precies wat werkt. En wat onze klanten belangrijk vinden.

  • Full service oplossingen voor volledig gemak
  • Jouw unieke geur uit ons eigen parfum laboratorium
  • Vrijblijvende proefperiode