Veelgestelde vragen

Hallo ScentAir! Ik heb een vraagje ...

Dat horen we vaker. Om je zo snel mogelijk te informeren hebben we daarom een lijst met veelgestelde vragen gemaakt. Staat die van jou er niet tussen? Of zin in een goed gesprek (over geur)? Neem dan gerust contact op!

 

Veelgestelde vragen over geurmarketing en geurbeleving

 

Hoe wordt bij jullie de geur verspreid?

We hebben een selectie van geursystemen die met elke situatie overweg kunnen. Met onze systemen is het mogelijk om op verschillende momenten en op verschillende plekken geur te verspreiden. Elk formaat ruimte, hoe groot of klein ook, kan door ons van geur worden voorzien. Deze gepatenteerde systemen verspreiden “droge” geur op een regelmatige manier, geen wolken waar klanten doorheen lopen.

 

Ik ruik de geur minder na een tijdje. Zijn de instellingen nog wel goed?

Waarschijnlijk ben je gewend geraakt aan de geur. Dat gebeurt altijd bij mensen die regelmatig in een ruimte met dezelfde geur zijn. Vraag het even aan iemand die van buiten komt. Twijfel je nog? Neem dan contact op.

 

Ik wil graag de instelling van mijn geursysteem aanpassen. Hoe kan ik dat doen?

Niet! Daar zijn onze technici voor. Die komen langs totdat jij tevreden bent. Het is niet de bedoeling dat je zelf de instellingen verandert. Anders bestaat de kans dat de instellingen niet meer optimaal staan voor jouw omgeving, of dat de geurolie sneller of langzamer dan gepland opgaat.

 

Kan ik jullie geursystemen buiten gebruiken?

Dat ligt aan de situatie. Op een stormachtig strand wordt het lastig. Maar verder is heel veel mogelijk met het juiste systeem en de juiste instellingen. Neem contact op en we kijken wat er allemaal kan.

 

Wat is onderdeel van mijn leasecontract?

De garantie dat je een goede geurbeleving krijgt. Gebruik van het systeem, olieverbruik en technisch onderhoud (we komen minimaal elke zes maanden langs voor controle en bezoeken je ook tussendoor om olie bij te vullen en instellingen te veranderen als dat gewenst is).

 

Kan ik het systeem onzichtbaar laten installeren?

Bijna altijd. Soms kunnen we geur verspreiden via de airconditioning en koppelen we het systeem aan de luchtcirculatie. Zo niet: onze kleinere systemen zijn handzaam en meestal volledig onzichtbaar weg te werken in het interieur. Bijvoorbeeld in een spanningsrail! Zo heb je alleen de voordelen van een lekkere geur in je zaak en niet het nadeel van een  machine op de vloer.

 

Wat zijn de opties qua instellingen? Kan ik soms meer of minder geur laten verspreiden?

Er is ontzettend veel mogelijk wat betreft instellingen. ‘s Ochtends iets rustiger aan? Dat kan. Rond lunchtijd flink wat extra power? Geen probleem. Onze technici stellen alles precies zo in als jij wil en je hebt er geen omkijken naar. Het geursysteem volgt volledig automatisch jouw voorkeuren en schakelt aan, uit, harder of zachter op de momenten waarop jij dat wil.

 

Zijn jullie geuren veilig?

Onze geuren zijn gecertificeerd door de IFRA (International Fragrance Association), REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals), LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) en OSHA (Occupational Safety and Health Administration) en zijn honderd procent veilig voor mens, dier en omgeving.

 

Maken jullie gebruik van etherische olie?

Nee; dat zou onmogelijk zijn op gebied van veiligheid, concentratie, consistentie en kosten.

 

Waar zijn jullie oliën van gemaakt?

Een mix van natuurlijke en synthetische geurcomponenten die alle uitvoerig getest en veilig zijn. Hierbij gebruiken we altijd zo natuurlijk en biologisch mogelijke ingrediënten zonder de veiligheid of het milieu in gevaar te brengen.

 

Kan ik van geur wisselen tijdens mijn contract?

Het is zeker mogelijk om geurwisselingen in te plannen tijdens de contractlooptijd. Wil je bijvoorbeeld een gezellig geurtje tijdens de herfst en winter, maar liever iets frissers in de lente en zomer, dan is dat geen enkel probleem. Wij komen alles voor je instellen.

 

Kunnen jullie ook een persoonlijke geur voor mij ontwikkelen?

Dat kan zeker! Als je echt wil opvallen met een unieke geur dan hebben wij daar de mogelijkheden voor. Aan de andere kant: we hebben 2.400 geuren tot je beschikking. Het zit er dik in dat je daaruit je eigen topgeur kan kiezen; eentje die verder niemand heeft.

 

Hoe kan ik vieze geuren maskeren / wegwerken?

Een selectie van onze geuren is ook beschikbaar met onze eigen, gepatenteerde odor neutralizer technologie. Die maskeert geuren niet – legt er geen geur overheen – maar breekt actief de ongewenste geuren af en vervangt ze door de lekkere geur van jouw keuze.

 

Hoe werkt geurmarketing eigenlijk?

Lees alles over de werking van geurmarketing en geurbeleving.

 

Is er een verschil tussen geurbeleving en geurmarketing?

Het zijn eigenlijk twee effecten van geur die we voor de duidelijkheid twee namen gegeven hebben. We spreken over geurmarketing als we spreken over het bewust inzetten van geur om ervaringen van klanten, bezoekers, of patiënten positief te beïnvloeden. De daadwerkelijke beleving van die geur die mensen ruiken noemen we de geurbeleving. De geurbeleving is dus het resultaat van geurmarketing.

 

Ik doe een studie naar geurmarketing. Heb je informatie voor mijn studieproject voor me?

Jazeker. Deze hele site staat vol met informatie. We hebben ook een interessante whitepaper voor je: ScentAir Geurbeleving

 

Waarom zou ik voor jullie kiezen en niet een ander?

Ruik maar en je weet het. Dankzij meer dan 25 jaar ervaring hebben we de beste geuren en alle know-how om jouw geurbeleving optimaal in te zetten. Daarnaast zijn we volledig gecertificeerd en bieden we een full service contract zonder onvoorziene kosten. Al onze klanten worden persoonlijk begeleid door onze geur-experts. Dit pakket van ontzorging, veiligheid en service vind je nergens anders.

 

Hoeveel omzet levert dit mij op? Hoe meet je resultaat?

Net als met andere marketing- of omgevingsfactoren is het vrijwel onmogelijk om een exacte geldwaarde aan geur en geurbeleving te geven. Wat is bijvoorbeeld de geldwaarde van het vriendelijk begroeten van klanten als ze binnenkomen? Dat is lastig om te zeggen, maar toch doen we het altijd. Zo werkt het ook met geur: het is een zeer belangrijk onderdeel bij het creëren van een beleving.