Over ons

Passie voor geur

Wij houden van geur. En van mensen tevreden maken. Daarom zijn we zo blij dat we in deze business zitten.  Met vestigingen in 109 landen zijn we een van de grootste geurmarketing bedrijven ter wereld.  En die ervaring merk je. Onze flexibiliteit en focus op jouw tevredenheid krijg je er gratis bij.

 

 

De geschiedenis van ScentAir

1994: het begin van geurmarketing

In 1994 werkt David Martin bij Walt Disney als engineer van de attracties. Gepassioneerd over de magische impact die de attracties hebben op bezoekers is hij continu op zoek naar nieuwe manieren om ze nog leuker te maken.  Hij experimenteert ook met geuren om de ervaring levensechter te maken. Dat blijkt een groot succes. Niet veel later zegt hij zijn baan op en start hij zijn eigen bedrijf in geurmarketing: Fragrance Technologies. In de jaren erna worden steeds meer bedrijven enthousiast over de impact van geur. In het jaar 2000 heeft hij ruim 1000 bedrijven van geur voorzien. Een jaar later verandert de naam naar ScentAir en worden plannen gesmeed voor de internationale uitrol.

1998: Internationale uitbreiding

ScentAir heeft grootse plannen. Internationale expansie volgt. In 2010 zijn er 10 internationale vestigingen van ScentAir over 4 continenten. Grote, internationale hotelketens zoals de Hilton Hotel Group , Mandalay Bay en The Holiday Inn kunnen nu overal ter wereld hun eigen bedrijfsgeur verspreiden. Dat concept slaat aan, en in 2010 bedient ScentAir ruim 30.000 klanten over de hele wereld. Op dat moment werken er ruim 200 medewerkers. 8 jaar later heeft ScentAir vestigingen in 109 landen en worden er jaarlijks miljoenen geurimpressies gemaakt voor meer dan 70.000 klanten wereldwijd.

Een eigen laboratorium

Al snel na de oprichting besluit David om zijn eigen geuren te gaan ontwikkelen. Met een team van parfumiers en technici werkt hij hard aan een eigen geurenbibliotheek.  Elk jaar ontwikkelt zijn team nieuwe geuren die passen bij de trend van het seizoen. In het eigen geurlaboratorium worden verschillende geur-innovaties ontwikkeld , zoals:
– voor het Amerikaanse Ministery of Defense worden oorlogsgeuren ontwikkeld die gebruikt worden om Navy Seals te trainen.
– door een gepatenteerde Odor Neutralizer techniek worden nare luchten geneutraliseerd voor het gebruik in ziekenhuizen en rookruimtes

2014: het begin van ScentAir Nederland

In 2014 start Sander Schaap met zijn 2 compagnons Oscar en Boris ScentYourBrand. ScentYourBrand wordt de exclusieve distributeur van de geurmarketing van ScentAir in Nederland. Tijdens zijn lange carrière in de entertainment branche heeft Sander gemerkt hoeveel invloed een lekkere geur kan hebben in het bedrijfsleven. Maar nog veel te weinig bedrijven maken daar gebruik van. Tijd dus om dat te veranderen.
Vanaf dag 1 wordt de belangrijkste missie van ScentYourBrand: Klanten blij maken met de positieve invloed van geurbeleving.

Het concept slaat aan, het bedrijf groeit snel, en niet lang daarna breidt ScentYourBrand uit naar België.

2017: versnelde groei

In 2017 bereiken ScentAir en ScentYourbrand een overeenkomst om samen verder te gaan. Onder de naam ScentAir Benelux wordt een ambitieus groeiplan gemaakt om binnen korte tijd een groot deel van het Nederlandse en Belgische bedrijfsleven te helpen met geurbeleving.

Het team breidt uit tot inmiddels 17 personen met dezelfde passie voor geurbeleving.

Speciaal voor jou

Daarom kies je voor ScentAir

In 1 simpele zin? Wij doen harder ons best. Nee echt. Voor ons is service verlenen en ‘blij maken’ van onze klanten het allerbelangrijkst. Daarom is techniek zo belangrijk voor ons. Daarmee garanderen we dat onze geurbeleving tot in de puntjes verzorgd is. 

Reden #1

Uw eigen unieke geur

Met meer dan 2.400 geuren vinden we altijd de perfecte geur voor u. U kunt het zo gek niet bedenken. U bent uniek, en dus moet uw geur dat ook zijn. Alle geuren worden door ons eigen laboratorium ontwikkeld en elk jaar komen er nieuwe bij. 

Alles over onze geuren
Reden #2

Advies waar je mee vooruit komt

Een bedrijfsgeur kies je niet zomaar. Daar gaat veel voorbereiding aan vooraf. Onze geurmarketeers weten alles van geur. Samen met u kiezen we de juiste geur en de juiste installatie.

Bekijk onze werkwijze
Reden #3

Full service voor uw gemak

Al onze geursystemen worden volledig onderhouden. Alleen dan kunnen we de beste kwaliteit garanderen. Daarom bieden we onze systemen aan in een all inclusive lease-contract. In dat contract zit alles: de geurselectie, de installatie, het onderhoud en de navullingen. En natuurlijk kunt u altijd van geur veranderen.

Reden #4

Succes gegarandeerd

ScentAir is al meer dan 20 jaar actief in meer dan 100 landen. Ervaring genoeg dus. Daarom kunnen we voor elke situatie een oplossing vinden. Door ons internationale netwerk kunnen we als enige een wereldwijde dekking garanderen voor onze internationale klanten.

Lees onze garanties

Ontmoet het team van experts.

Ons Benelux kantoor is een hechte vriendenclub. De meeste kennen elkaar al jaren. Dat schept een band. En dat merk je als klant.

 • Sander Schaap

  General Manager
  Sander is onze Chief Executive Scent. Weet naast alles van geur ook hoe hij een goedlopend en snelgroeiend bedrijf moet bouwen. Als hij geen grote klanten helpt, is hij te vinden op het handbalveld.
 • Oscar van Duin

  Key Account Manager
  Oscar weet alles van het blij maken van klanten. Kent de verjaardagen van al zijn klanten uit zijn hoofd. Naast klanten blij maken is koken zijn grote hobby.
 • Boris van den Berg

  Operations Manager
  Boris heeft alle touwtjes stevig in handen op kantoor. Is verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen op kantoor. Vraag hem alles over voetbal en over de beste club van Nederland: Feyenoord.
 • Martijn Hendrikx

  Marketing Manager
  Onze Chef Brochures, pennen en mokken. Laat met zijn marketingcampagnes Nederland en België kennis maken met geurmarketing en met ScentAir.
 • Michiel Wanders

  Sales Executive
  Michiel weet je alles te vertellen over de invloed van geur op jouw business, en met name over geur in de zorg.
 • John Broer

  Technische support
  John zorgt voor het onderhoud aan jouw systemen. Hij rijdt het hele land door om navullingen te installeren en om aanpassingen te doen aan onze systemen.
 • Marcel Schuit

  Field Technician
  Marcel verzorgt alle technische installaties bij jou op locatie. Geen twee linkerhandjes dus.
 • Diederick Stellweg

  Field Technican
  Diederick weet alles van het installeren van onze geursystemen. Na een lange carrière op het water heeft hij nog gekozen voor een baan op de wal. En daar zijn we hem elke dag dankbaar voor.
 • Marco Friedrichs

  Account Manager
  Marco is onze Account Manager voor de regio Zuid Nederland en Limburg.
 • Raymond Gijzen

  Field Technician
  Raymond is onze field technician. Hij weet alles van onze systemen. Hij zorgt ervoor dat uw systeem altijd tiptop in orde is.
 • Ellis de Jong

  Hr Manager
  Ellis is onze HR Manager. Zij motiveert, stimuleert en zorgt ervoor dat wij allemaal de beste variant van onszelf worden.
 • Eunike van Driel

  Customer Care
  Eunike is 1 van onze twee customer care bazinnen. Zij zorgt ervoor dat alle klantprocessen op rolletjes lopen en dat elke klant perfect geholpen wordt.
 • Yanno Petrov

  Inside Sales Emea
  Yanno is onze inside Sales manager. Vanuit Nederland helpt hij klanten over heel de wereld. Hij spreekt zijn talen dus.
 • Mirella van der Zwaard

  Customer Care
  Mirella is 1 van onze twee customer care bazinnen. Zij zorgt ervoor dat alle klantprocessen op rolletjes lopen en dat elke klant perfect geholpen wordt.