Geurbeleving in de zorg - een efficiënte en essentiële stap

Steeds meer onderzoek maakt duidelijk dat geur een essentiële rol speelt bij de beleving in de zorg. En dat is niet zo gek: geur heeft een enorme invloed op menselijk gedrag en negatieve geuren worden vaak als meest storende factor ervaren in de gezondheids- en maatschappelijke zorg. Met de geurbeleving van ScentAir zorgt u direct voor een prettige geur, waardoor u en uw collega’s in een comfortabele omgeving kunnen werken en uw bewoners, patiënten en bezoekers zich beter voelen. Stelt u zich eens voor dat de complete verblijfsomgeving van uw patiënten beter wordt ervaren – want dat is wat er gebeurt met geur. En dankzij onze service heeft u er geen omkijken naar! Lees al onze cases hier – of scroll voor de zorginstellingen die u voorgingen.

Toepassingen

1. Geur verlaagt stress en angstgevoelens

In situaties met veel stress en onzekerheid hebben warme en frisse geuren een prettige en kalmerende werking. Dat effect is wetenschappelijk bewezen – zo ondervond een zeer ervaren MRI-afdeling van een ziekenhuis 50 % minder last-minute afzeggingen dankzij een geruststellende geur! Met een fijne, vertrouwde geur wordt het effect van een positieve omgeving versterkt. Zo komen patiënten en bewoners tot rust. Beeld u eens in wat dit voor de sfeer in uw instelling kan betekenen.

Toepassingen

2. Geurbeleving neutraliseert nare geuren

Onwenselijke geuren kunt u gemakkelijk verwijderen met een geursysteem met onze gepatenteerde Odor Neutraliser techniek. Stankmoleculen worden effectief afgebroken en vervangen door een heerlijke geur. In onder andere de revalidatiezorg, psychogeriatrie (PG), somatische en palliatieve zorg kunnen wij alle storende geuren wegnemen. Onderzoek toont niet alleen aan dat bewoners zich beter voelen, maar ook dat personeel fijner werkt en meer voor elkaar krijgt! Kijk wat geur voor uw zorginstelling kan doen.

Toepassingen

3. Geuren roepen emoties op

Geuren roepen emoties en herinneringen op. Zo heeft 65 % van alle mensen na een jaar nog steeds een directe herinnering als die met een geur geassocieerd is. Een geur van vroeger kan bijvoorbeeld patiënten en bezoekers in een keer terugbrengen naar een vertrouwde, warme omgeving. Of u creëert zelf die vertrouwde omgeving met een lekkere geur die typisch is voor uw zorginstelling en volledig past bij de reeds gecreëerde omgeving. Met 2.400 geuren bieden wij alle gemak bij het kiezen van een geur die past bij uw eigen sfeer.

Alles over de impact van geur
 • Onlangs liep ik een stukje mee met een bewoner die ineens vertelde dat op deze tijd van het jaar de bloemen zo heerlijk ruiken. Hoe mooi is dat?

  Mien de Jong

  Manager Zorg Heerma State

 • Geur in onze zorginstelling is een mooie toevoeging aan ons doel om professionele, deskundige en herstelgerichte zorg te leveren

  Rob van der Lans / Ilse Pepping

  HIC Professional / Team Manager Parnassia Noord-Holland

Onze klanten in de zorg

Deze zorginstellingen gebruiken al geurbeleving om de sfeer te verhogen

 • Logo-Crabbehoff
 • Aafje Zorg logo
 • GGZ dijk en duin logo
 • Laurens zorg
 • Heilig hart leuven 400 400
 • Parnassia groep logo
Over ons

20 jaar ervaring in geurmarketing.

Geurmarketing is een vak. Dat weten wij als geen ander. Onze ervaring hebben we opgebouwd door 20 jaar keihard te werken in meer dan 100 landen. Dat zijn miljarden geurimpressies per jaar. Daardoor weten we precies wat werkt. En wat onze klanten belangrijk vinden.

 • Full service oplossingen voor volledig gemak
 • Uw unieke geur uit ons eigen laboratorium
 • Vrijblijvende proefperiode
CASES

Geurbeleving in de zorg

Onderstaande cases laten zien wat geur in de zorg kan betekenen. Van angstreductie tot het creëren van een sfeer-totaalplaatje!