Case · 10 augustus 2017

De luxe geur van Frites Atelier

Snacks op niveau

Frites Atelier

Frites Atelier is frituur zoals je het nog nooit geproefd hebt. Kwaliteitsfrituur van de bovenste plank. Of haute friture, zoals ze het zelf noemen. Geleid door sterrenchef Sergio Herman doet Frites Atelier er alles aan om een topbeleving neer te zetten. Bij Frites Atelier wordt geen simpel bintje geserveerd. Nee, hun aardappelen zijn daar de held van de tent. En ook bij de bijzondere sauzen lik je je vingers af. Koppel dat met een winkeluitstraling die op de PC Hooftstraat niet zou misstaan en je hebt het recept voor de meest luxe snackbar van Nederland.

De vraag

Sergio en zijn team kwamen bij ons met een simpele vraag:

Kunnen jullie de kenmerkende frituurlucht laten verdwijnen, en vervangen door een geur die past bij de uitstraling van een sterrenrestaurant?

De geurkeuze

Samen met het team van Sergio hebben we een geursessie georganiseerd waarbij we een aantal interessante geuren hebben getest. Voor een topchef als Sergio moet zijn concept precies kloppen. Dus we zijn niet over één nacht ijs gegaan met de geurkeuze. Uiteindelijk gaf de bijzondere basilicumsaus die Sergio zelf ontwikkeld heeft de doorslag om te kiezen voor de heerlijke geur van verse basilicum. Niet een geur die je verwacht in een friettent, maar wel eentje die verbazingwekkend goed past.

De installatie

Voor Frites Atelier was het erg belangrijk om de geursystemen niet in het zicht te plaatsen. Dat vinden we logisch. Geur moet je namelijk ruiken, niet zien. Zeker niet in een toptent zoals Frites Atelier. Daarom hebben we onze ScentDirect systemen vlak onder de toonbank geïnstalleerd. Via een aparte nozzle wordt de geur gelijkmatig over de ruimte verspreid. Niemand ziet of ruikt waar de geur vandaan komt.

Het resultaat

Het resultaat is top. Het ruikt heerlijk, de geur is heel mooi gelijkmatig verspreid. En niemand die in de gaten heeft dat er een geursysteem actief is. Het is voor klanten een verademing om te merken dat een frituur helemaal niet hoeft te ruiken naar … tja, friet. Het is een beleving die je niet verwacht bij een frituur, maar die perfect past bij de uitstraling van het concept.

Landelijke uitrol

Op dit moment heeft Frites Atelier vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Arnhem. In de eerste twee hebben we inmiddels onze geursystemen geïnstalleerd. Aan de derde in Arnhem wordt gewerkt. Voor de toekomst heeft Frites Atelier grote plannen. Frites Ateliers wil binnen 5 jaar 60 vestigingen in Nederland te hebben. Natuurlijk allemaal met de heerlijk geur van basilicum.