Case · 19 juli 2018

Klant in de spotlight: Health & Sportsclub Vouershof

High-end allround bestemming Vouershof ruikt in 1 klap weer helemaal lekker

Er zijn weinig branches die zo veel met geur te maken hebben als fitness- en wellnessruimtes. In een gymzaaltje waar af en toe gevoetbald wordt is dat niet erg, maar als je alles op en top verzorgd wil hebben voor je klanten moet je wat doen aan de geur van sportsokken en handdoeken. Vouershof in Sittard-Geleen is zo’n zaak waar alles draait om de beleving van de klant. In hun zoektocht naar een complete geur kwamen ze, via een omweg, uit bij ScentAir. Wij spraken met Wim Stoop, coördinator bij Vouershof, over het hoe en waarom:

 

“We hebben veel marktonderzoek gedaan naar wat mensen aanspreekt. En ook naar wat mensen afschrikt, natuurlijk. Het bleek dat je nog zo’n groot, uitgebreid en luxueus complex kan hebben, met alle faciliteiten die er bestaan, maar als het ergens muf ruikt dan lopen mensen gewoon weg. En ja, we hebben hier nu eenmaal veel te maken met sportschoenen, handdoeken, sportkleding en dergelijke. En er komen hier gewoon heel veel mensen, waaronder ook allerlei scholen met klassen tegelijk. Dan ligt het gevaar van geuren nogal op de loer.

 

We hebben toen een paar jaar een geurmachine van een ander bedrijf gehad. Het probleem daarmee was dat dat apparaat ons eigendom was en we alle onderhoud zelf moesten regelen en betalen. En dat moest nogal eens. De kosten liepen daarmee behoorlijk op en eigenlijk wilden we hier helemaal geen zorgen meer over hebben. Dus we waren druk op zoek naar een oplossing, toen Marco kwam binnenlopen met de vraag of we eens iets met geur wilden doen. En dan met een abonnementsvorm inclusief onderhoud!

 

Dat kwam goed uit natuurlijk. We zijn in overleg met jullie begonnen aan een pilot. We zouden dat eigenlijk een paar weken doen, maar het bleek lastig om ons hele complex precies goed “begeurd” te krijgen dus de pilot heeft uiteindelijk wat langer geduurd. Op een gegeven moment kwam Marcel bij ons en die heeft hier uren rondgelopen om mee te denken over de beste methode om de geur overal te krijgen. We hebben het over sportzalen, zwembad, wellness, restaurant, bar, enzovoort, enzovoort. Uiteindelijk hebben we gekozen voor verspreiding via het luchtverversingssysteem. Daarnaast stelden jullie op een gegeven moment een geur voor die we zo goed vonden dat we gelijk gingen nadenken over hoe we dit in andere locaties gaan toepassen.

 

Als jullie technische dienst niet zo goed was geweest was dit project zeker ergens gestrand.

 

Als jullie technische dienst niet zo goed was geweest was dit project zeker ergens gestrand. In samenspraak met Marco en Marcel zijn we echt tot een topresultaat gekomen waar onze klanten razend enthousiast over zijn. We horen zo vaak dat ze onder de indruk zijn, met name over de verdeling. ‘Man, het ruikt hier overal zo!’ zeggen ze dan. En dat is waar we het voor doen.”