Case · 10 augustus 2017

De herkenbare geurbeleving voor Pulitzer Hotel

Misschien wel het meest bijzondere hotel ter wereld

Pulitzer Hotel Amsterdam

Situatie

Het Pulitzer Hotel is een van de meest bijzondere hotels van Nederland. Het bestaat uit 25 samengevoegde grachtenpanden die helemaal teruggaan tot de Gouden Eeuw. En dat midden in Amsterdam! Niet voor niets is het pand een Unesco World Heritage monument. Je moet het zien om te geloven. Het is een unieke combinatie van intieme en luxe kamers, serene binnentuinen, een bijzonder mooi ingericht lobby café en een gezellig restaurant.

De vraag van Pulitzer Amsterdam

Pulitzer Amsterdam heeft gastbeleving hoog in het vaandel staan. Een goede geur kan daar een belangrijke rol in spelen. Pulitzer Amsterdam kwam bij ons met de volgende opdracht:

“Ontwikkel een herkenbare geurbeleving die past bij het meest bijzondere hotel ter wereld en die aansluit bij de verschillende stijlen binnen ons hotel.”

Onze oplossing

Een uniek hotel verdient een unieke beleving, dus voor Pulitzer Amsterdam hebben we een zeer mooie geur gekozen. Eentje die bijzonder goed past bij het exclusieve karakter van het hotel, en die je op geen enkele andere plek in de provincie zult tegenkomen. Om de geur te laten ervaren voor klanten en personeel hebben we ons geursysteem een tijdje in de lobby geplaatst om de reacties te testen. Zowel gasten als personeel waren zo enthousiast dat Pulitzer Amsterdam al snel besloot om met deze geur (en dus met ScentAir) verder te gaan.

Wij hebben het systeem vervolgens vakkundig en volledig onzichtbaar geïnstalleerd in het luchtbehandelingskanaal (HVAC). Een handige oplossing omdat de geur op deze manier automatisch meegevoerd wordt met de ventilatie.

Klassieke ruimtes met een klassieke geur

Een hotel dat bestaat uit 25 afzonderlijke grachtenpanden heeft natuurlijk meerdere ingangen. Een van de meest bijzondere is de oude apothekersingang. Deze ingang is helemaal in klassieke stijl opgebouwd. Zo’n ingang verdient een eigen geur. Gasten die daar binnenkomen worden daarom sinds kort aangenaam verrast door de heerlijke welkomstgeur van Oudh. Die geur hebben we ook geïnstalleerd in het klassiek ingerichte lobby café. De warme klassieke notengeur van Oudh past precies bij de klassieke uitstraling van het hotel.

Het resultaat

Het resultaat is in een woord verbluffend. Zodra je binnenkomt in de schitterende hoofdlobby komt de heerlijke Pulitzer-geur je tegemoet. Het is echt een aanwinst voor het hotel. En ook de geuren in het café en de apothekersingang voegen echt wat toe aan het concept.

Door de goede samenwerking tussen Pulitzer Hotel en ScentAir hebben we in korte tijd een mooie geurbeleving kunnen realiseren. Dit geeft Alexander van Gastel, General Manager van het hotel ook aan:

‘Geurbeleving is een van de vele factoren die bijdragen aan een goede ervaring voor onze gasten. De pro-actieve en consistente houding van ScentAir zorgt ervoor dat wij tijd overhouden om ons te focussen op ons gebied van expertise, onze gasten het gevoel geven alsof ze thuiskomen.’

-Alexander van Gastel, General Manager Pulitzer Amsterdam