Blog · 30 augustus 2016

ScentAir laat ‘Heel Holland Bakt’-tram ruiken naar appeltaart

Als geurmarketeers werken we graag mee aan innovatieve advertentiemogelijkheden met de inzet van geur. In dat kader hebben we superleuk nieuws. ScentAir heeft samengewerkt met Heel Holland Bakt aan een wereldprimeur: een geurtram.

De geurtram

Liefhebbers van het TV programma Heel Holland Bakt kunnen hun hart gaan ophalen in Amsterdam. Daar rijdt vanaf 30 augustus de eerste geurtram ter wereld door de stad.

De appeltaarttram is helemaal aangekleed in het thema van “Heel Holland Bakt” en rijdt de komende vier weken op diverse lijnen in en rond het centrum van Amsterdam. Extra speciaal is dat het rondom de tram net zo ruikt als in de Heel Holland Bakt-tent als daar de ovens aan staan.

Samen met de exploitant van advertentieruimte JCDecaux en ATM hebben we het concept ontwikkeld. Vervolgens hebben onze technici 2 enorm krachtige geurmachines geïnstalleerd aan de buitenkant van de tram. Die machines verspreiden de heerlijke geur van appeltaart. Kijk dus niet gek op als je zin krijgt in appeltaart wanneer je de tram van Heel Holland bakt voorbij ziet rijden.

De appeltaarttram is niet onbemerkt gebleven; veel nationale media hebben er over geschreven, zoals de TelegraafAT5Omroep Max, en zelfs Linda nieuws. De nieuwe reeks van Heel Holland Bakt start zondag om 20.20 uur op NPO 1.