Blog · 27 juli 2015

Promoot uw restaurant met een eigen geurmerk

Heeft u een restaurant? Dan wilt u graag uw beleving zo krachtig mogelijk overbrengen op uw gasten. Een exotisch restaurant op een tropische locatie ruikt anders dan een eetcafé in een stadshart, en een sterrenrestaurant heeft een andere geur dan een Italiaan die voor een heerlijke pasta zorgt.

Een eigen geurmerk helpt u de kernwaarden van uw restaurant of keten op een effectieve wijze over te brengen. U zorgt ervoor dat gasten al bij binnenkomst positief terugdenken aan de vorige keer dat ze bij u aten of onbewust weten wat ze kunnen verwachten. Een geurmerk speelt effectief in op het brein en beïnvloedt de emoties.

Inspiratie voor uw geurmerk

Bij ScentAir hebben we maar liefst 1.600 geuren waaruit u kunt kiezen. U kunt bijvoorbeeld zorgen voor een exotische geur op basis van kokos, een piña colada of de geur van het regenwoud. Zo weten uw klanten bij binnenkomst al dat het een geweldige maaltijd gaat worden.

Met kasjmier en chocolade zorgt u voor een meer intieme sfeer, net als met de geur van een rozentuin of een Aziatische tuin. Deze geuren zijn toepasbaar in restaurants waar romantiek vooropstaat. Pure luxe wordt gecreëerd met geuren van witte bloesemthee en fijn leer: zeer geschikt voor restaurants met exclusieve maaltijden.
Vanille en fris linnen helpen u een gevoel van ontspanning te creëren, zodat klanten na een lange dag in uw restaurant helemaal tot rust kunnen komen.

Restaurants stralen met de locatie en de setting bepaalde kernwaarden uit. Dit bepaalt uw restaurantmerk. Hier is tegenwoordig erg gemakkelijk een eigen geurmerk aan toe te voegen. U zorgt voor de juiste verwachtingen en een klantbeleving die daarbij aansluit. Dit is de gouden combinatie voor een geslaagde ervaring die de kans groter maakt op een aanbeveling of een vlotte terugkeer.

Onzichtbare verspreiding

Natuurlijk moet geur op onopvallende manier in uw restaurant worden verspreid. Onze geurmachines worden door ons zoveel mogelijk uit het zicht geplaatst. Geur moet je ruiken, en niet zien. Vloeibare olie wordt door de geurmachines over de ruimte verspreid, en de intensiteit wordt precies op uw wensen afgesteld. Zo biedt u uw gasten de gewenste beleving en ervaring, zonder hen tot last te zijn met een te sterke geur.

Een geurmerk bouwt krachtige herinneringen op. De volgende keer dat een gast uw restaurant betreedt zorgt het geurmerk voor de gedachten aan dat heerlijke stuk vlees van destijds of die fijne vegetarische maaltijd. Herinneringen op basis van geur zijn bijzonder sterk en dragen op die manier bij aan de gastbeleving. Een goed geurmerk is onmisbaar voor een succesvol restaurant of een restaurantketen.

 

“Een eigen geurmerk laat zien waar uw restaurant voor staat”

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen geurmerk? Neem dan contact met ons op.