Blog · 28 september 2015

Hoe maskeer je ongewenste geurtjes?

Hoe maskeer je ongewenste geurtjes?

Nare geurtjes in huis, in het café of in andere ruimten, we kennen ze allemaal. Van verschraald bier tot zweetlucht, van een avondlang rook tot vislucht. De vraag is dan ook hoe je er op effectieve wijze vanaf komt. Uiteraard zijn er altijd grootmoeders oplossingen die je kunt proberen. Zoek je echter een structurelere oplossing op basis van bewezen technieken? Gebruik dan de Odor Neutralizer van ScentAir.

Citroen, vanille en baking soda

Tot grootmoeders oplossingen bij ongewenste geurtjes horen bijvoorbeeld de bekende citroen en baking soda (zuiveringszout). De citroen kun je simpelweg in twee delen snijden en in de ruimte neerleggen. De geur van citroen is sterk genoeg om de stank te overtreffen. Heb je toevallig wat vanille liggen? Dan is het een goed idee om dit over een lamp te wrijven. Op die manier komt er een geur vrij die de nare geuren tegengaat.

Baking soda heeft een vergelijkbaar effect en staat juist bekend om de werkzaamheid in de koelkast. Het is voldoende om een bakje met zuiveringszout in de koelkast te zetten. Nare geuren verdwijnen als sneeuw voor de zon, zodat de rest van je eten ook weer lekker fris ruikt. Doe ook eens wat zuiveringszout in je prullenbak. Zeker als de geur die eruit komt al meer dan een week oud is.

Azijn en zout in de gootsteen

Een ander wondermiddel is azijn, mede dankzij de sterke geur van dit product. Stinkt de magnetron als het gevolg van een mislukte bereiding? Voeg dan één deel azijn toe aan twee delen water en kook dit vervolgens in de magnetron. Op die manier verdwijnen nare geurtjes en kun je de magnetron weer zonder problemen openen. Uiteraard helpt azijn ook om andere nare geuren uit de keuken te maskeren, bijvoorbeeld bij aanbrandresten op RVS pannen.

Is het de gootsteen die zorgt voor een ongewenste geur? Strooi er wat zout in om ervoor te zorgen dat de aangekoekte etensresten in de afvoer verdwijnen en niet langer voor een vervelende geur zorgen.

Odor Neutralizer voor professionele toepassingen

Wil je het echter professioneler aanpakken, bijvoorbeeld om de geur van verschraald bier tegen te gaan of om ervoor te zorgen dat de nare geur van een grote groep mensen in een kleine ruimte verdwijnt? Maak dan eens gebruik van de Odor Neutralizer van ScentAir. Het is een gepatenteerde techniek die je samen met een geurbeleving kunt combineren. De Odor Neutralizer zorgt ervoor dat je eerst ongewenste geuren neutraliseert, om vervolgens plaats te maken voor de prettige geur. Je kunt de ongewenste geur laten inkapselen en tegelijkertijd een fijne lucht verspreiden. Lees hier hoe we dat doen met het maskeren van de vetputlucht in de horeca.

Benieuwd geworden naar de Odor Neutralizer of wil je direct een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We vinden het leuk van je te horen.