Blog · 6 oktober 2015

5 manieren om de beleving in je winkel te verbeteren

De uitstraling van je winkel bepaalt in grote mate het succes. Stapt het winkelend publiek graag bij je binnen en krijgt je de kans om je producten te verkopen? Of lopen ze je winkel voorbij? Deze 5 tips zorgen ervoor dat je een uitnodigend karakter toont en je binnen optimaal gebruik maakt van onbewuste beïnvloeding door licht, geur, geluid en een enthousiaste benadering door je medewerkers.

Belichting van de etalage

De uitstraling van uw winkel begint natuurlijk met een goede belichting van de etalage. Met name LED-verlichting biedt op dit punt goede mogelijkheden, je kunt namelijk zowel de kleur als de intensiteit naar wens aanpassen. Dit betekent dat je al in de etalage kunt werken aan de beleving van je klanten en dat je de mogelijkheid hebt om je producten op een spectaculaire wijze uit te lichten. Onze vrienden van RomarLed zijn gespecialiseerd in belichtingsconcepten.

Gebruik van geurmarketing

Direct bij de ingang van je winkel kun je gebruik maken van geurmarketing, om de uitstraling via de reukzin kracht bij te zetten. Wil je een warme en uitnodigende geur realiseren of kies je voor door een actieve of uitdagende geur. Dankzij het grote aantal verschillende geuren kun je de uitstraling van je winkel kracht bijzetten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een heel specifiek eigen geurmerk te laten ontwikkelen en toe te passen. Hiermee zorg je voor een supergoede herinnering van je bedrijf.

Licht in de winkel

Ook eenmaal in de winkel is het gebruik van licht van groot belang voor de uitstraling. Licht draagt ontzettend veel bij aan de klantbeleving. Ken je de juiste intensiteit en het effect van een diepe rode kleur of juist een heldere blauwe kleur? RomarLED kan je daar uitstekend over adviseren.

De juiste muziek

Licht en geur prikkelen twee van onze zintuigen, namelijk het zicht en onze reuk. Door daarnaast met het juiste geluid in te spelen op ons gehoor kunt u een allesomvattende omgeving creëren waarin u de uitstraling van uw winkel volledig naar wens vorm kunt geven. Wij werken hiervoor veel samen met MoodMedia. Zij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van de juiste muziek, dat bijdraagt aan de beleving die je wilt bieden.

Enthousiast personeel

Tenslotte is het natuurlijk het enthousiaste en kundige personeel in de winkel dat zorgt voor de juiste uitstraling en de basis voor je succesvolle retailconcept. Zorg ervoor dat je het serviceniveau in lijn brengt met de algemene uitstraling van je bedrijf. Op die manier zullen de verschillende elementen elkaar versterken en bijdragen aan een overtuigende benadering van nieuwe bezoekers en vaste klanten.

Wilt je specifiek meer weten over de invloed van geur in de winkel en de mogelijkheden van geurmarketing of een eigen geurmerk? Neem vrijblijvend contact met ons op, we vertellen je er graag meer over.